Για εργαζόμενους/εκπαιδευτικούς νέους

Το έργο Erasmus+ Youth Cooperation Partnership «MOSI LIFE: Modeling Situations for Life» επιδιώκει να ενθαρρύνει τους νέους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες στην αντιμετώπιση των καταστάσεων της καθημερινής ζωής και συνεπώς να βελτιώσουν τις πιθανότητές τους για καλύτερες δυνατότητες κοινωνικής ένταξης.

Στο πλαίσιο του έργου αναπτύσσονται τα ακόλουθα αποτελέσματα του έργου:

  1. Μεθοδολογία MOSI LIFE για νέους εργαζόμενους/εκπαιδευτικούς που εργάζονται με νέους με ΕΕΑ: (i) Εκπαιδευτική μεθοδολογία MOSI LIFE βασισμένη στην ανάλυση αναγκών, (ii) Συμβουλές και συμβουλές για την παροχή εκπαιδευτικών συνεδριών MOSI LIFE για νέους με ΕΕΑ
  2. Εκπαιδευτικό υλικό για την εκπαίδευση Train the Traine.
  3. Η σειρά βίντεο MOSI LIFE που ονομάζεται “Mosi and Friends” περιέχει 10 σύντομα εκπαιδευτικά βίντεο, το πρώτο είναι μια εισαγωγή του εικονικού ήρωα που ονομάζεται Mosi, ο οποίος θα βιώσει και θα μοιραστεί τη ζωή του στα άλλα 9 βίντεο με βάση τα ακόλουθα θέματα: Υγεία, Χρήματα, Εκπαίδευση, Φίλοι, Οικογένεια, Χόμπι, Ταξίδια, Φαγητό και Υγιεινή. Τα σύντομα βίντεο βοηθούν να δημιουργηθεί το σκηνικό για κάθε θέμα μοντελοποίησης καταστάσεων καθημερινής ζωής για νέους με ΕΕΑ.
  4. Διαδραστικό παιχνίδι MOSI LIFE που εστιάζει στις καθημερινές προκλήσεις και καταστάσεις της νεολαίας με ΕΕΑ, το οποίο παρέχει τεχνικές παιχνιδιοποίησης με ενεργή μάθηση (συμπεριλαμβανομένης της αφήγησης, του θεάτρου, του χορού, του σχεδίου κ.λπ.) με συντονισμό από εργαζομένους/εκπαιδευτές νέων που εργάζονται με ΕΕΑ.

Μεθοδολογία MOSI LIFE

Αποτέλεσμα Έργου 1

Υλικά για Εργάτες Νεολαίας

Αποτέλεσμα Έργου 1

Mosi and Friends Series

Αποτέλεσμα Έργου 2

Παιχνίδι MOSI LIFE

Αποτέλεσμα Έργου 3

Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις και οι γνώμες που διατυπώνονται εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών και δεν αντιπροσωπεύουν κατ’ανάγκη τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA). Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο EACEA δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για τις εκφραζόμενες απόψεις.